Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük 5. Kripto Para Borsası da Malta’ya Taşınıyor

Dünyanın en büyük 5. kripto para borsası olan ZB.Com, Malta’ya geçebilmek için çalışmalara başladı. Artık Blockchain adası olarak anılan ülkede, Binance de merkez bulundururken, bu hamle de Malta’nın vizyonunu ortaya koydu.

ZB.Com’un Malta’da bir ofis açarak operasyonlarına start vermesi bekleniyor. Dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük 5. kripto para borsası olan Zb.Com; Binance, OKEx ve DQR’dan sonra ülkeye geçen bir diğer büyük kripto para borsası olacak.

Malta’nın Dijital Ekonomi ve İnovasyon bakanı Silvio Schembri de konuyla ilgili bir tweet atarak şunları yazdı:

”Malta için bir Blockchain hamlesi daha geldi. Zb.Com’a da Malta’yı seçtiği için teşekkür ederiz. İlk üç yıl içinde 20 milyon dolarlık yatırım yapacak ve 150 kişiyi istihdam edecekler. Hepsine teşekkürler.”

Şirket, en başta kripto para kripto para bazında işlemler yapacak. Şirketin kurucu ortağı Jimmy Zhao ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Malta şu anda Blockchain teknolojisinde çok öncü bir ülke ve yine bunu kanıtladılar. Bunun bir parçası olduğumuz için oldukça mutluyuz. Yakın zamanda yeni projelerimizi de açıklayacağız.”

Zhao, aynı zamanda Malta tarafından davet aldıklarında ülkenin vizyonundan ekip olarak çok etkilendiklerini de belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment