Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Bankalarından Birisi, Kripto Para Saklama Hizmeti Verecek

İngiltere’nin en büyük bankalarından birisi olan Standard Chartered‘ın Singapur merkezli yatırım kolu SC Ventures, yakında kurumsal yatırımcılar için kripto para depolama hizmeti sunmaya başlayacak.

Basına yansıyan bilgilere göre ilk olarak Bitcoin ve bazı menkul kıymet token‘larının depolaması için denemeler yapılacak. Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen hizmete en az 20 kurumsal yatırımcının ilgi duyduğu belirtiliyor.

METACO da İşin İçinde

SC Ventures Başkanı Alex Manson konu hakkında yaptığı açıklamada en az 20 kurumsal yatırımcının hizmete ilgi duyduğunu doğruladı. SC Ventures geçtiğimiz hafta kripto para piyasası odaklı altyapı sağlayıcısı METACO’nun 17 milyon dolarlık A serisi fonlamasına da katkı sağlamıştı.

Manson o tarihlerde yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olarak kalıcı olduğuna inandıklarını ifade etti. Kurumsal yatırımcıların uçtan uca olan ihtiyaçlarını karşılamak için bir girişimde bulunacaklarının sinyalini o tarihte veren Manson, aslında ipuçlarını paylaşmıştı.

METACO’nun SC Ventures’ın depolama hizmeti ile ilgili altyapı desteğini sunacağı belirtilmekte. Standard Chartered ise kripto para depolama hizmetine olan ilgisini ilk olarak 2018 yılının Kasım ayında belli etmişti.

Kripto para birimlerinin bir zamanlar bankalarca yasaklı varlıklar olarak görüldüğü biliniyor. Buna karşın aradan geçen kısa süre içerisinde kripto paraların artık bankalar tarafından depolanan ve saklanan varlıklar halini alması, kripto para devrimi hakkında önemli ipuçları taşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment