Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Ayda Yüzde 100 Kazandıran TomoChain (TOMO) Nedir?

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 9 bin 200 dolar bandında yatay seyrediyor olması bazı altcoin’lere ve özellikle merkezsiz finans sektörü ile ilgisi olanlara yaradı. TomoChain’in (TOMO) de bunlardan birisi olduğu son 1 ay içerisinde %100 artış elde etmesinden anlaşılabilmekte. Peki TOMO nedir ve bu beklenmeyen artış devam edecek mi?

TOMO Nedir?

TomoChain merkeziyetsiz bir blokcchain projesi olmanın yanı sıra, birçok blockchain ağının en büyük sorunu olan ölçeklenebilirliği çözmeyi hedeflemekte. Ölçeklenebilirliği saniye başına düşen işlem sayısını arttırarak çözmeyi hedefleyen TOMO, Ethereum blockchain’i tabanlı olarak bilinse de daha sonra kendi ana ağına geçiş yaptı.

Ethereum gibi önde gelen bir kripto para projesi bile saniyede sadece 15 işlem yapabilmekte. Buna karşın kripto paraların ödeme konusundaki en büyük rakiplerinden Visa veya Mastercard 6.000’den fazla işlem kapasitesine sahip.

TomoChain geliştiricileri de Sharding olarak bilinen yöntem ve Staking odaklı oylama çözümleri ile blockchain ağlarının kanayan yarasını kapatmayı hedeflemekte. Saniyede 5.000’e kadar işlem yapabildiği iddia edilen TomoChain, iki saniyelik işlem süresine ve kullanıcılar için düşük işlem ücretlerine sahip.

Merkeziyetsiz uygulamalar için de kullanılabilen TomoChain’in ekibi, Sharding teknolojisi kullanıldığında saniyede 20.000 ile 30.000 arasında işlem kapasitesine ulaşılabileceğini iddia etmekte. Proof-of-Stake Voting (POSV) konsensüs protokolü kullanan TomoChain bu yönüyle de önde gelen kripto para birimlerinden ayrılmakta.

TOMO %100 Artış Yakaladı

2018 yılında yapılan ICO ile piyasaya giriş yapan TOMO o tarihlerde 8.5 milyon dolar toplamış ve 0,25 dolarlık birim fiyat ile piyasaya sürülmüştü. TOMO bu yazının kaleme alındığı an itibariyle ise %21’lik artış ile 0,95 dolardan işlem görüyor. Temmuz ayının ilk günlerinde 0,50 dolardan işlem gören TOMO, neredeyse %100’lük artış elde ederek DeFi çılgınlığından payına düşeni almış gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment