Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük 4. Bankası, Kendi Dijital Parasını Piyasaya Sürüyor

Japonya’nın en büyüklerinden olmanın yanı sıra dünyanın en büyük dördüncü bankası konumundaki Mitsubishi UFJ Financial Group Bank (MUFG) sonunda uzun süredir beklenen müjdeyi verdi ve kendi dijital para birimini piyasaya süreceğini açıkladı.

MUFG aslında 2019 yılının başlarında dijital para fikrine çok sıcak baktığını belli etmiş olsa da 2019 yılının Aralık ayında bununla çatışan açıklamalarda bulunmuştu. Yerel bir haber sitesi Mainichi’nin aktardığı bilgilere göre MUFG Başkanı Hironori Kamezawa şirketin kendi dijital parasını piyasaya süreceğini doğruladı.

Kamezawa açıklamasının devamında şirketin Recruit Group ile ortaklık yaparak dijital parayı piyasaya süreceğini belirtti. Recruit Group ile olan ortaklık geçtiğimiz Aralık ayında yapılmış ve dijital para dedikoduları da bununla beraber artmıştı. Dijital paranın Recruit Group’un çeşitli restoranlarında ve girişimlerinde kullanılacağı da belirtiliyor.

Dünya Çapında 1 Milyondan Fazla Noktada Kullanılacak

Dünya çapında 1 milyondan fazla mağazaya sahip olan Recruit Group bununla beraber aslında birçok itibari paraya rakip bir atılımda bulunmuş olabilir. Koronavirüs dönemi yüzünden bu girişimin geciktirildiği vurgulanmakta. Buna rağmen ikinci dalga virüs korkularının olduğu şu günlerde itibari ve fiziksel para yerine temas gerektirmeyen dijital para kullanımı kesinlikle ciddi talep görebilir.

Dünyanın en büyük dördüncü bankasının böyle bir dijital para piyasaya sürmesi ise kripto paraların ana akım kitleler tarafından kabulünü arttıracak önemli bir adım olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment