Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Volatilitesi 2018’den Beri Görülmemiş Seviyeye Geriledi

İngiltere merkezli kripto para veri sağlama girişimi Skew tarafından yayınlanan güncel verilere göre lider kripto para birimi Bitcoin‘in 10 günlük ortalama volatilite değeri 2018 yılının Kasım ayından beri görülmemiş seviyelere geriledi.

BTC/USD paritesinin bir haftayı aşkın bir süredir 9.200 dolar ile 9.150 dolar arasında gidip gelmesi bunun en temel sebebi olarak görülüyor. Geçtiğimiz aylarda Bitcoin’in sert hareketleri yüzünden piyasaya korku havası hakim olsa da şimdi neredeyse bütün yatırımcılar bu sıkıcı havanın bitmesini istiyor.

Yatırımcılar Dördüncü Çeyreği Bekliyor

2018 yılının Kasım ayında Bitcoin’in fiyatı yılın en düşük seviyelerine gerilemiş ve yeni yılın ortalarına kadar bu seviyenin etkisinden tam olarak kurtulamamıştı. Bitcoin fiyatı şu sıralar 9.000 dolar bandında olsa da analistler bunun “yeni dip” olabileceğini vurgulamakta.

Oldukça iyi bir ikinci çeyrek geçiren Bitcoin’in bu volatilite sonrası üçüncü çeyrekte durgun, dördüncü çeyrekte ise bir hayli volatil dönem ile yatırımcıları karşılaması bekleniyor. Bitcoin eğer bu volatilitesini birkaç hafta daha devam ettirirse fiyatı 7.000 dolara çekecek veya 14.000 dolara kadar çıkarabilecek sert hareketler görmemiz mümkün olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment