Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Bira Üreticisi Ethereum Kullanıyor

Dev bira üreticisi Anheuser-Busch InBev, blockchain teknolojisinin yardımı ile dijital reklam tedarik zincirlerini büyütmeyi hedefliyor.

Dünyanın en büyük bira üreticisi olan Anheuser-Busch InBev, ilk reklam kampanyalarını, verileri kaydetmek ve izlemek için Ethereum blokchainini kullanan Kiip mobil pazarlama uygulaması aracılığı ile başlattı. Buradaki amaç, belirli bir reklamın erişimini kolaylaştırmak ve böylece sonuç olarak geniş bir kitleye ulaşmayı sağlamak.

İki hafta önce başlayan kampanya, AB InBev’in Budweiser, Bud Light, Michelob Ultra, Limeatrita ve Estrellas gibi en popüler markalarından beşini kapsıyor.

Kampanya cep telefonu veritabanını mobil reklam satışlarındaki tüm oyunculara açık tutarak saydamlığı artırmak ve mobil reklam sahtekarlığı gibi sorunların üstesinden gelmek için tasarlanan Kiip’in yeni blockchain ürünü etrafında oluşturuldu.

Gösterimler, etkileşim ve fiyat da dahil olmak üzere çeşitli verileri Ethereum blockchaini üzerinde saklanırken AB InBev tarafından bütün istatistikler ve veriler her saat izlenebiliyor. Bu yaklaşım, kampanyanın düzenleyicilerinin verileri izlemede harcayacağı süreyi önemli derecede azaltıyor. Ayrıca reklam alıcıları yalnızca kendi kriterlerini karşılayan reklamlar için de ödeme yapabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment