Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Bitcoin Madencilik Tesisi Açıldı: Fidelity de Katıldı!

Blockchain teknoloji şirketi Blockstream büyük bir girişime imza atarak dünyanın en büyüğü olduğu iddia edilen Bitcoin madencilik tesisini tanıttı. 8 Ağustos tarihinde yayınlanan blog gönderisine göre şirket kurumsal müşteriler için devasa boyutta iki veri merkezi ve BetterHash’in protokolünü kullanan Blockstream Pool isimli madencilik havuzunu kullanıma sokacak. Firmanın amacı ise Bitcoin ağının merkeziyetsizliğini korumaya yardımcı olmak ve hash rate’i arttırmak.

Sizin Bitcoin Madencilik Ekipmanınız ve Blockstream’in Veri Merkezi

Quebec ve Georgia içerisinde olan veri merkezli temel olarak 300 megawatt gücünde enerji kapasitesine sahip. Tesislerin full kapasitede çalıştığında ve en güncel madencilik donanımları ile bütün Bitcoin ağının hash rate’inin yüzde 7.5’ine tekabül edeceği vurgulanıyor.

Blockstream’in izlediği yol ise projeye ilgi duyan firmaların kendi ekipmanlarını getirip, veri merkezinden belirli bir ücret karşılığında faydalanmaları yönünde. Madencilik donanımları uzaktan müşteri tarafından kontrol edilebilmekte ve cihazların analiz bilgileri de gerçek zamanlı olarak müşteriye aktarılmakta.

Bunun yanı sıra firmanın hizmetine şimdiden Fidelity’nin talip olduğu ve bunun ilk müşterilerden birisi olduğu vurgulandı. Bitcoin özellikle geçtiğimiz günlerde hash rate konusunda rekor kırmış ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment