Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Anlaşmasız Bir Brexit Bitcoin’i Küresel Para Birimleri Arasına Koyar!

Bitcoin özellikle geçtiğimiz haftalarda yaşanan küresel kriz ve ABD ile Çin arasında artan gerilimden dolayı ciddi bir artış yakalayarak yüzde 30 gibi bir ralli elde etti. Söz konusu yükselişin yanı sıra bazı analistler anlaşmasız bir Brexit’in lider kripto para birimi Bitcoin’i tahmin edilemeyecek bir seviyeye taşıyabileceğini ve 2019 yılında yeni bir fiyat rekoruna bile yol açabileceğini vurgulamakta.

Blockchain firması CommerceBlock’un CEO’su Nicholas Gregory böyle bir olayın yaşanması durumunda Bitcoin’in ABD doları ile birlikte küresel ekonomi içerisinde liderlik rolüne bile yükselebileceğini iddia etti.

‘No-deal’ Brexit olarak bilinen durum aslında 31 Ekim 2019 tarihinde İngiltere’nin direkt olarak Avrupa Birliği’nden çıkması anlamına geliyor ve bu durum ülkedeki birçok şirketin söz konusu çıkış tarihinden itibaren AB ülkeleri ile iş yapmasını imkansız hale getirebilir.

Bu da regülasyonlara ve bürokrasiye takılmak istemeyen birçok firma ile kişinin Bitcoin veya buna benzer bir kripto para birimi ile alım satım yapmasına yol açar. İngiltere ile AB ülkeleri arasındaki ticaret ve alışveriş göz önüne alındığında böyle bir durumda BTC 2019 yılında yeniden bir rekor kırabilir ve belki de tüm zamanların en yüksek seviyesini bile zorlayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment