Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Kripto Para Haber Sitelerinden Birisi Google Yüzünden Kapanıyor!

Dünyanın en büyük kripto para odaklı haber sitelerinden birisi olan CCN.com, Google tarafından yapılan bir güncelleme sonrası görülen inanılmaz trafik düşüşünden sonra kapanacağını açıkladı.

CCN’în kurucusu Jonas Borchgrevink konu hakkında yayınladığı bir gönderide şunları ifade etti:

”CCN 2013 yılının yaz döneminde CryptoCoinsNews olarak kurulmuştu. Yaklaşık altı yıldır piyasadayız. Biz dünya çapında kripto paralarla ilgili en yüksek trafiğe sahip haber sitesiyiz (sitesiydik). Yine de CoinDesk ve CoinTelegraph 1 numaralı Alexa sıralaması için geçtiğimiz altı yıl boyunca bize dostane bir rekabet sağladı.”

Sebep Google

Kurucu, konu hakkında yayınladığı verilerde Google tarafından 3 Haziran tarihinde yapılan güncelleme sonrası CCN’in Google aramalarından eld ettiği trafiğin tek bir gecede %71 civarında düştüğünün görüldüğünü vurguladı.

Google June 2019 Core Update Visibility index ccn.com.png

Bu da teknik olarak sitenin günlük gelirini %90’dan daha fazla düşürdü. Site yetkilileri Google forumlarında konu hakkında yardım isteseler de, kimseden Google’ın neden sitelerini ”kapatmak” istediğine dair bir mantıklı açıklama veya düşüşün sebebi olarak gösterilebilecek bir unsur gelmediğini vurguladılar.

Bunun yanı sıra Cointelegraph’ın da trafik konusunda %21 civarında bir düşüş yaşadığını ifade eden Jonas, bunun genel olarak Google tarafından kripto para odaklı haber sitelerine yapılan bir sansür olabileceğini ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment