Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya’nın En Zengin 10. Adamı Blockchain Teknolojisine İnandığını Söyledi

Forbes’e göre dünyanın en zengin 10. Adamı Mukesh Ambani, blockchain teknolojisinin faydalarını gördüğünü ve Hindistan’ın yakında dünyanın en gelişmiş dijital altyapılarından birine sahip olmasını beklediğini söyledi.

Hisdistan Uluslararası Finansal Hizmetler Merkezleri Otoritesi ve Bloomberg tarafından düzenlenen bir forumda ‘Blockchain, inandığım bir teknolojidir ve kriptodan farklıdır’ dedi.  Ambani, dijital teknolojilerin finansal hizmetlerden imalata, tarımdan eğitime ve sağlık hizmetlerine kadar bir çok sektöre yeniden şekil vererek daha uygun maliyetli ve herkes için daha erişilebilir hale getireceğini söyledi.

Ambani konuşmasında:

Bence dijital teknoloji muhteşem bir eşitlik ve demokrasi sağlayıcı. Veriler, yeni petrol ancak arada hayati bir fark var. Yeni petrol, her yerde herkes tarafından üretilebilir ve tüketilebilir. Sektörler, coğrafyalar ve ekonomik sınıflar arasında değer eşitliği yaratabilecek potansiyele sahip.

dedi.

Ambani liderliğindeki 210 milyar dolarlık şirket, fosil yakıt tabanlı işleri olan yatırımlarını azaltıp dijital hizmetlere yatırım yaparak bir teknoloji devi olmayı hedefliyor. Şirketin dijital birimleri geçen sene Google ve Meta gibi dünya devlerinin de içinde bulunduğu firmalara gerçekleştirdiği hisse satışları ile 27 milyar dolar getiri sağladı.

Ülkedeki dijital devrimin gelişmesinde iki önemli faktör olduğuna dikkat çeken Ambani, bu faktörlerin genç nüfusun büyük çoğunluğu ve 600 bin köy dahil olmak üzeri Hindistan’ın bütün şehirlerine ulaşan dijital altyapı olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!