Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saxo Bank’a Göre, NFT Müzik Platformları 2022 Yılında Spotify’a Meydan Okuyacak

Danimarkalı ticaret ve yatırım bankası Saxo Bank, NFT müzik platformlarının 2022 yılında yükselişe geçeceğine, hatta Spotify’ı geride bırakacağına inandıklarını söyledi.

Saxo Bank’a göre büyük yayın platformları, içeriklerden kazanılan gelirlerde müzisyenlerden daha fazla pay alıyor. NFT tabanlı platformlar sayesinde sanatçıların gelirlerden daha fazla pay sahibi olabileceğine inanan Saxo Bank, bu düşüncesini çoğu yayın platformu müzisyenlerin gelirlerinden pay alan üçüncü taraf servisler kullanmasına dayandırıyor. Saxo Bank, tüketiciye doğrudan erişim sağladıkları ve üçüncü taraf servisleri ortadan kaldırdıkları için NFT tabanlı platformlarda durumun böyle olmadığını düşünüyor.

Saxo Bank’ın kurum içi analisti tarafından yapılan bir araştırmaya göre bir şarkının toplam gelirinin %75‘i platform ve plak şirketi tarafından paylaşılırken, %25‘ine yakın bir miktarı sanatçıya kalıyor.

Saxo Bank, Audius gibi platformların bu yıl elde ettikleri başarıların, diğer NFT tabanlı platformları sektöre çekeceğini düşünüyor. Audius, özellikle bu yıl Jason Derulo ve Katy Perry gibi müzik sektörünün en iyi sanatçıları arasında yer alan kişiler ile ortaklıklar kurdu. Audius, üçüncü taraf servisleri ortadan kaldırarak sanatçılar ile dinleyicilerini doğrudan buluşturuyor.

Saxo Bank ayrıca, Spotify ve benzeri platformların yaşanacak gelişmeler ile 2022 yılında değer kaybetmelerini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!