Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Merkez Bankası, Kripto Para Regülasyonlarının CBDC’nin Düzenlenmesinden Daha Acil Olduğunu Açıkladı

Fransa Merkez Bankası, dijital merkez bankası parasının (CBDC) bankalar için öncelik olmadığını, kripto para regülasyonlarının daha acil olduğunu açıkladı.

Fransa Merkez Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı Denis Beau, Paris’te mali düzenlemeler hakkında konuşulan bir konferansa katıldı. 

Beau için, Fransa Merkez Bankası’nın dikkate alması gereken hususlardan biri, Fransız ödeme sisteminin sorunsuz çalışması yalnızca Merkez Bankasının CBDC çıkarmasına bağlı olmadığıdır. Fakat dijital paraların, ödeme sistemini iyileştirebileceğini ve erişimi daha kolay, daha ucuz ve daha uygun hale getirebileceğini kabul ettiğini söyledi.

Denis Beau, dinleyicilere, “Ancak, bu yenilikler aynı zamanda ödeme sistemimiz için riskler de taşıyor” dedi. Özellikle dijital para birimlerinin hayranı olmadığını, merkez bankası için bir tehdit olarak gördüğünü konuşmasına ekledi.

CBDC’lerin dijital para birimlerinin ortaya çıkardığı birçok zorluğu çözebileceğini söyledi ve CBDC’lerde bile endişeleri olduğunu belirtti.

Bunlardan biri, CBDC’lerin ticari bankalar üzerindeki etkisidir. En büyük risk, banka mevduatlarında ciddi bir azalma olacaktır.

dedi.

Dinleyicilere, “Düzenlemeyi bir öncelik olarak görüyoruz, çünkü ödeme sistemimizin sorunsuz çalışması her şeyden önce açık, adil ve dengeli bir düzenleyici olmasına bağlıdır.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!