Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya 2022’de Ülkedeki Kripto Para Borsalarının Kaderini Belirleyecek

Ülkenin finansından sorumlu üst düzey bir yönetici, Rusya’daki kripto para borsalarının geleceğine ilişkin tartışmaların 2022’de tamamlanması gerektiğini belirtti.

Rusya Federal Mali İzleme Servisi’nin (Rosfinmonitoring) Müdür Yardımcısı Herman Neglyad, konuşmasında: ”Kripto para borsalarına ilişkin regülasyonlar 2022’de sona ermelidir.” dedi.

Bu yılki Bankacılık Hukuku Konferansı’nda konuşan Neglyad, 2018’de kabul edilen kripto paraların, ulusal risk değerlendirmesi kapsamında kara para aklanması ve terörün finansmanı halinde olduğundan dolayı Rusya’nın mali durumu için yüksek risk taşıdığını söyledi. 

Rusya Federasyonu’nda kripto paralarla ilgili bazı faaliyetler, ocak ayında yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlık” kanunuyla kısmen düzenlenmiştir. Bununla birlikte; kripto para madenciliği, vergilendirme konuları, kripto para ticareti ve ödemelerde dijital paraların kullanımı gibi birçok önemli hususun daha fazla düzenlemeye ihtiyacı var.

Rusya Merkez Bankası, bitcoin ile ödeme yapılmasına izin vermiyor. Ayrıca, ulusal itibari para birimi olan rublenin dijital bir versiyonunu geliştirmek ve yayınlamak için özel bankalarla aktif olarak çalışıyor.

Kripto borsaları genellikle hükümetlerin kısıtlamasına tabii tutulmuştur. Ekim ayında, Rus vatandaşlarına çeşitli ödeme yöntemlerini kullanarak kripto para borsası hizmetleri sunan bu tür birkaç platform, çıkan mahkeme kararının içeriğinde yasak olan bazı koşullar ardından kapatılmakla tehdit edildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!