Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Düşüşe Rağmen Bitcoin’lerinizi Elinizde Tutmanız İçin 3 Sebep!

Lider kripto para birimi Bitcoin 2019 yılında 14.000 dolara kadar yükseldikten sonra, ne yazık ki 8.000 dolara kadar geriledi ve bu düşüş birçok yatırımcıyı endişelendirdi. Bütün bunlara rağmen yatırımcıların Bitcoin’lerini ellerinde tutmaları için oldukça önemli sebepler hala var ve bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Hiç Olmadığı Kadar Güvenli

Bitcoin geçtiğimiz ay 100 kentilyon üzerinde hash rate’e tarihi boyunca ilk defa çıkarak güvenliğini ne kadar arttırdığını kanıtlamış oldu. Bitcoin’in 26 Eylül tarihinde  108 kentilyonluk hash rate’e ulaşmıştı. Ağın hash rate’i ne kadar yüksekse güvenliği de o kadar yüksek olacağı için, aslında Bitcoin ağına yüzde 51 gibi saldırılar düzenlemek şu an neredeyse imkansız.

7 Trilyon Dolardan Daha Fazla Değer Aktarımı

Bitcoin var olduğu kısa süre boyunca, 7 trilyon dolardan daha fazla değer aktarımı yaptı ve bunların 3,2 trilyonu sadece geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirildi. Kıyaslama yapmak gerekirse bunun Japonya ve Almanya’nın gayrisafi yurt içi hasılasının toplamlarının eşdeğeri olduğunu söylemek mümkün.

Madenciler 14 Milyar Dolar Elde Etti

Coin Metrics tarafından yayınlanan verilere göre Bitcoin ağındaki madenciler toplamda ağı güvenliğe almak için 14 milyar dolardan daha fazla gelir elde etti. Bunların çoğu geçtiğimiz iki yıl içerisinde oldu ve 5 milyar dolara ulaşmak için ise 8 yıl geçti.

Bu durum aslında Bitcoin ağının kendi içerisinde bir gelir oluşturduğun ve sirkülasyona sahip olduğunu kanıtı konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment