Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tether Davasından Sonra Yükselişe Geçti!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük beşinci kripto para birimi ve lider stabil koin’i Tether, bugün hem kendisine hem de aynı yönetimi paylaştığı Bitfinex’e açılan bir dava ile sarsıldı. Davanın açılacağı aslında bundan birkaç gün önce açıklansa da, davanın içeriği topluluğu şaşırtan temel unsur oldu.

Davayı açan avukatlar Tether’in desteklenmeyen 2,8 milyar adet USDT’yi piyasayı maniple etmek için kullandığını ve USDT’nin aslında tarihteki en büyük balon olduğunu iddia etmekte. Toplu dava içerisinde yer alan davalıların toplam zararlarının ise 1,4 trilyon dolar olduğu vurgulanıyor.

USDT her zaman lider kripto para birimi Bitcoin’i fiyat olarak yakından etkileyen bir kripto para birimi olmasıyla bilinmekteydi. Buna rağmen bugün yaşanan dava şoku, Bitcoin ile beraber neredeyse bütün kripto para piyasasına uğurlu geldi ve birçok kripto para yükselişe geçti. Bitcoin basın saati itibariyle 8.274 dolardan işlem görürken, Ethereum 180, XRP 0,28, Bitcoin Cash ise 235 dolardan alınıp satılmakta.

Diğer kripto para birimlerinin yükselişe geçmesinin temel sebebi ise USDT yatırımcılarının diğer kripto paralara kaçması olarak belirtiliyor. Normalde dalgalı anlarda piyasada tam tersi durum yaşanırken, basın saati itibariyle USDT üzerinde ciddi bir satış baskısı oluştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment