Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ebay, Ethereum İşletmeler Birliği’ne Katıldı

Dünyanın en önemli e ticaret devlerinden birisi olan ve yıllık yaklaşık 2 milyar dolarlık bir kar elde eden Ebay, Ethereum İşletmeler Birliği’ne katıldı. Endüstrinin her bir paydaşı için Ethereum odaklı çözümler sunmayı amaçlayan birlik, Fortune 500 listesinde bulunan devlere Ethereum tabanlı çözümler sunmaya çalışıyor.

Ebay ile birlikte, Fortune 500 listesinde 25. sırada kendine yer bulan dünyanın en önde gelen teknoloji firmalarından Foxconn da bu birliğe katılırken, bu haber de geniş bir yankı uyandırdı.

Bu firmaların birliğe girme kararı almalarının altında yatan ana sebebin ise, akıllı kontrat sisteminin nasıl işlediğini görmek ve öğrenmek olduğu belirtilirken; firmaların akıllı kontrat sistemlerini kendi iş modellerine nasıl uyarlayacağı konusuyla ilgili de Ethereum yetkililerinden fikir aldığı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili, Ethereum kurucusu Joseph Lubin, şu sözleri sarf etmişti:

”İşletmeler bir akıl yürütmeyi ve bir kaynağı temsil eden şeylerdir. Teknolojinin nimetlerini açığa çıkarmak için herkesle konuşmalı ve Ethereum’u çok daha kapsayıcı bir hale getirmek için çaba göstermeliyiz.”

Birliğin web sitesine göre, Ethereum İşletmeler Birliği’nin kurulmasının üç ana sebebi var ve bunlar şöyle sıralanıyor:

  1. İşletme özellikleri ve ihtiyaçları için net bir yol haritası çıkarmak
  2. Açık kaynak kodlu teknolojiler için yönetimsel modelleri belirlemek ve bunlar üzerinde çalışmak
  3. İşletmelere Ethereum hakkında bilgi sunan kaynakları sağlamak ve spesifik durumlar özelinde Ethereum teknolojisinin kullanılmasını sağlamaya çalışmak.

Bu E Bay ve Foxconn haberi, sosyal medyada da geniş yankı uyandırırken, konuyla ilgili yapılan bir sosyal medya yorumunda şu ifadeler kullanıldı:

”Piyasa genelde bu tarz haberlere pek tepki vermez, özellikle de ayı piyasasında olduğumuzu düşünürsek bu şans daha da azalıyor. Ancak bu tarz işletmelere sunulan Ethereum odaklı destekler ve bu yapılan anlaşmalar, ekosistemi çok daha güçlü bir hale getiriyor. Bu sayede hem kullanım oranları artacak hem de inovasyonlarda ciddi bir artış yaşanacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment