Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Edirne’de Kaçak Elektrikle Bitcoin Madenciliğine Şafak Baskını!

Kripto para birimleri 2018 yılında yaşanan düşüş sonrası kendilerini yeniden toparlamayı başardı ve bu durum küresel olarak da etkisini gösteriyor. Özellikle 2018 yılının sonlarında görülen düşüş, 2019 yılının Mayıs ayında Bitcoin’in %50 civarı yükseliş elde etmesi ile sektörün yeniden canlanmasın sağladı.

Türkiye de küresel çapta en aktif kripto para topluluklarından birisine sahip ve bunun bir kanıtı daha geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Sputnik’in aktardığı bir habere göre Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Kavaklı köyünde kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yapan bir kişinin evine baskın yapıldı. Bitcoin madenciliği için bir laptop’a bağlı düzenek kuran kişinin bütün tesisatına el konuldu ve ikametgah sahibi hakkında da kaçak elektrik kullanımından işlem yapıldı.

Durum ilk olarak 5 Haziran 2019 tarihinde alınan bir ihbar ile fark edildi ve Keşan KOM Grup Amirliği ekipleri Başsavcılık kararı ile eve aramayı başlattı.

Köyde ikamet eden A.Ö.’nün yandaki trafodan evine direkt kaçak elektrik kablosu çektiği tespit edildi. Bitcoin madenciliği oldukça masraflı bir süreç olarak görülse de, elektriğin kaçak olarak kullanılması neredeyse %80 oranında kar bırakabilir. A.Ö. emniyete verdiği ifadesinde evine kaçak elektrik düzeneğini kuran kişinin akrabası O.B. olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment