Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsane Ekonomist Bitcoin’de Boğa Sinyali Var Dedi, Bu Pariteye Dikkat Çekti!

Ticaret efsanesi makroekonomist Henrik Zeberg, Bitcoin’in (BTC) boğa piyasasının henüz başlarında olduğunu öne sürdü.

Ekonomist Henrik Zeberg 3 Ekim tarihli bir sosyal medya paylaşımında, Bitcoin boğasının henüz başlangıcında olduğumuzu dile getirdi. Bitcoin/S&P 500 tablosunun net bir şekilde boğa piyasasında olduğumuzu ortaya koyduğunu vurgulayan Zeberg, risk ürünlerinde yaşanacak mega bir hareketin henüz başında konumlandığımızı belirtti.

Zeberg tarafından sunulan tabloda, Bitcoin/S&P 500 paritesinin 2023 yılının Şubat ayında boğa sinyali verdiği dikkatlerden kaçmadı. Bitcoin şubat ayından temmuz ayına kadar %40’a yakın bir yükseliş sergileyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Tabloda, daha önce benzer bir sinyalin 2015 ve 2019 yıllarında geldiği görüldü. Bitcoin o sinyallerin ardından sırasıyla 45x ve 6x yükseliş yaşamıştı.

Risk ürünlerine doğru yönelim için uygun zamanda olduğumuzu belirten ekonomist, bu süreç içerisinde ayı yönlü düşünen aktörlerin bile boğa tarafına geçeceğini savundu:

Boğa piyasası sinyali sağlam! BTC/SPX oranı bize boğa piyasasında olduğumuzu söylüyor. Risk ürünlerinde yaşanacak mega bir hareketin henüz başlangıcındayız. Bu boğa piyasası bitmeden, ayılar boğalara dönüşecek!

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %4,8 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 27.500 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!