Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EIP-1559, Polygon Mainnet’inde Yaklaşık 5 Gün Sonra Gerçekleşecek

Polygonscan’a göre, Ethereum’un yapmış olduğu Hard Fork yükseltmesi, Polygon Mainnet’inde yaklaşık 5 gün sonra gerçekleşecek.

Polygon’un resmi Twitter adresinden yapmış olduğu paylaşımda: “Geçen yıl Mumbai Testnet’teki başarılı EIP-1559 yükseltmesinden sonra, Mainnet’te gerçekleşmesi çok beklenen Londra HardFork’u burada.” açıklamasında bulundu.

Polygon (MATIC), Binance ile anlaşmalı olarak, düşük kullanımı nedeniyle BEP2 üzerindeki MATIC üretimini durduracağını açıkladı ve elinde BEP2 üzerinde MATIC bulunduran kişilere token’larını Binance’e geçirmesini söyledi. Bu işlemler tamamen bittiğinde bütün BEP2’de bulunan token’ların (150 milyon MATIC) yakılacağını söyledi.

Ethereum, 5 Ağustos 2021 tarihinde blockchain’inde meydana gelen ve kripto tarihinin en büyük değişikliklerinden biri olduğu iddia edilen “London Hard Fork” adlı büyük bir yükseltme gerçekleştirmişti. Ethereum, bu yükseltmeyle madencilik sistemini değiştirerek işlem ücretlerinde değişiklik yapmayı planlıyor.

Bu yükseltmenin, MATIC’in maksimum arzı 10 milyar olduğu için ağda deflasyonist bir etkiye sahip olacağı düşünülüyor.

Son yedi günlük periyotta yaklaşık bitcoin’de meydana gelen düzeltmeye rağmen yalnızca %1’lik değer kaybı yaşayan MATIC, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 2,36 dolardan işlem görüyor.

MATIC, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 11. kripto para olarak yer alıyor. Coin’in günlük işlem hacmi ise 2.106.574.222 dolar.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!