Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekran Kartlarına Talep Düşüyor, Fiyatlar da Aynı Oranda Azalıyor

Bazı haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre, kripto para piyasalarında son dönemde yaşanan düşüşlerin ardından, ekran kartı üreticileri de, ürünler için istedikleri fiyatlarda indirime gitmek zorunda kaldı.

İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan bilgilere göre, özellikle de madencilik odaklı üretilen ASIC cihazlara olan talep çok azaldı ve satışlar da bundan etkilendi. Temmuz ayı boyunca satışlarda beklenen düşüşün oranı ise %20 olarak ifade edildi.

Yine çıkan haberlerde, Birleşik Devletler merkezli Nvidia’nın şu anda elinde bir milyona yakın GPU’yu piyasayasürmeye hazır beklediği belirtilirken, firmanın çıkaracağı yeni nesil GPU’ların satışının ise ertelendiği ve yeni tarihin 2018 4. çeyreği olduğu kaydedildi.

Nvidia, Mayıs ayında yaptığı açıklamada kripto para piyasasına yılın ilk çeyreği boyunca 289 milyon dolarlık bir satış yaptığını ifade ederken, piyasada yaşanan düzeltme nedeniyle satışın hemen hemen 3’te 2’si oranında azalmasının beklendiğini de not düşmüştü. Yine Mayıs ayında Çin merkezli ekran kartı üreticisi Bitmain de, ASIC’den AI cihazlara dönmeyi düşündüklerini belirtmiş ve de buna sebep olarak Çin’deki katı kripto para kurallarını göstermişti.

Ayrıca otoritelere göre, kripto para madenciliğine olan talebin azaldığı bir gerçek ve bu talep azalmaya devam ederse, süreç giderek daha da kötü bir hal alacak ve fiyatlar daha da düşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment