Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını Temmuz Ayında Uçuracak 5 Gelişme

Bazı otoriteler yeniden boğa piyasası için Temmuz ayını işaret edip durdu. Haziran sonunda yılın en düşük seviyesi olan 5 bin 800 dolarları gören Bitcoin için Temmuz ayı iyi başladı ve lider kripto para, şu anda 6 bin 500 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Biz de sizler için, Temmuz ayı içinde Bitcoin fiyatını uçurabilecek 5 gelişmeyi ve durumu paylaştık. Keyifli okumalar…

1-) Tether Geliyor

USDT ya da daha iyi bilinen adıyla Tether, her zaman Bitcoin fiyatına etkisi olan bir üründür. Son dönemde para genelde ya USDT şeklinde borsalarda kaldı, ya da oradan alt koinlere ve gelecek vaad eden projelere yöneldi. Normal şartlarda %14-17 arası olan Tether baskınlığı şu an %30’lara kadar çıktı. Bitcoin ticaretinin büyük çoğunluğunun da Bittrex üzerinden gerçekleştiği göz önüne alınırsa, bu artmış oranın Bitcoin’e destek verdiği ifade ediliyor. Tabii ki Bitfinex’ed gibi Tether karşıtları koine tüm gücüyle karşı çıksa da bu kripto para varlığını sürdürmeye devam ediyor.

2-) Alt Koinler Hayal Kırıklığı Yaratıyor

Alt koinler dönem dönem kendileri için iyi sayılabilecek yükselişler yaşasa da, Aralık ayındaki o efsanevi performanslarından şu an itibariyle çok çok uzaklar. Alt koinlerde yaşanan bu hayal kırıklığı da, paranın Bitcoin’e akmasına sebep olabilir ancak bunu elbette ki zaman gösterecek. Yeni boğa piyasasının Bitcoin ile başlayabileceğini belirten analistler; Ethereum ve diğer alt koinlerin partiye daha sonra katılabileceğini de ifade ediyor.

3-) Düşük Volümler Büyümeye İzin Veriyor

Ayı piyasası boyunca Bitcoin’in uzun süreli yatırımcısı, her ne olursa olsun koini elden çıkarmayı düşünmedi. Gemiyi terk etmeyen bu insanlar fazla trade yapmayınca hacimler de aynı düşüklükte kaldı. Bir anlık öfke ve sinirle Bitcoin’lerini satan yatırımcılar zaten piyasadan çoktan çıktı. Bu düşük volüm her ne kadar almaya iştahın az olduğunu gösterse de, yine de Bitcoin’in fiyatını düşürme konusunda aktif bir çalışmanın olmadığını da göstermesi sebebiyle bizler için hayli değerli.

4-) Bir Süre Kötü Haber Gelmeyebilir

Tarih boyunca Bitcoin kötü haberlere karşı olumsuz tepki vermesiyle biliniyor. Bazı analistler Bitcoin ve piyasalarda şu anda yaşanan düşüşü bu olumsuz haberler bağlerken; gerçekten de geçtiğimiz haftalarda ciddi olayların yaşandığını söylemek mümkün. Kraken, ItBit, Coinbase ve BitStamp’e karşı başlatılan soruşturmalara Japon borsaların durumu da eklenince; üzerine bir de Bithumb hack olayı geldi ve piyasalar bir anda depresif bir hale büründü. Bir süre kötü haber gelmemesi, işlerin tekrar rayına girmesinde çok önemli olabilir.

5-) Bitcoin ETF’sinin Gelmesi

İşte kurumsal paranın piyasaya deyim yerindeyse su gibi akmasını sağlayacak hamle. Bir Bitcoin temelli borsa yatırım fonunun onay alması, gerçekten çok büyük bir haber anlamı taşıyor. Yeni fonlar ve paralar konusunda biraz sıkıntı yaşayan piyasaya böylesi bir hamlenin ilaç gibi geleceğini hemen her analist üstüne basa basa söylüyor. Bitcoin için, ETF gibi bir şeyin sektöre girmesi hem para akışı hem de itibar ve kredibilite açısından büyük bir olay anlamı taşıyor. Böylesi bir haberin bizlerin karşısına çıkması, Bitcoin fiyatları konusunda çok olumlu bir dönemin başlangıcı anlamına gelebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment