Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Turcoin’de Karar Verildi: Sadun K. Ve Muhammet S. Tutuklandı

Kocaeli’de yerli kripto para ‘Turcoin’ ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ‘Turcoin’ in yaratıcısı Sadun K. ile Hipper A.Ş.’den ortağı olan Muhammet S. tutuklandı.

Kocaeli‘de, dijital para sistemine yatırım yapma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para “Turcoin” işleminde kazanç vaadiyle çok sayıda kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Hipper AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet S. ile ortağı “Turcoin” kripto para birimi kurucusu Sadun K’nın da bulunduğu 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Muhammet S. ve ortağı Sadun K. tutuklandı, diğer zanlılar ise adli kontrol hükümlerince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu şirketlerin Kocaeli ve Eskişehir’deki adreslerinde inceleme yaptığı, konuya ilişkin önümüzdeki günlerde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının açıklama yapacağı öğrenildi.

Kaynak: NTV

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • E
    Posted 25 Mayıs 2019 - 01:46 01:46

    Devlet bu işe bi el atsa ortada 1300 küsür kişi şikayetçi var mal varligina devlet el koysun bari

Leave a comment