Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador, 1500 Yeni ATM Kuracaklarını ve Chivo’yu Geliştirdiklerini Açıkladı

El Salvador hükümeti, Amerikan şirketi AlphaPoint’in dünyanın ilk ulusal dijital cüzdanı olan Chivo Wallet için teknoloji sağladığını açıkladı.

1 Şubat tarihinde yapılan açıklamada, El Salvador’un kullandığı bitcoin cüzdan uygulaması Chivo’da yaşanan bazı sorunları çözmek için kripto yazılım firması AlphaPoint’in teknolojisini kullanacağı söylendi.

AlphaPoint’in kurucu ortağı ve CEO’su Igor Telyatnikov, yaptığı bir açıklamada, AlphaPoint’in El Salvador hükümetiyle aralık ayında anlaşma imzaladıklarını ve uygulama ve ödeme işlemleri için Chivo’nun sorunlu altyapısını düzeltmeye başladıklarını söyledi. Ayrıca Telyatnikov, cüzdan ile ilgili gelen şikayetlerin AlphaPoint’in girişinden önce gerçekleştiğini açıkladı.

Teknoloji sağlayıcısı değişikliğinin, Salvadorluların Chivo cüzdanlarından para kaybolduğunu söylemesi üzerine gerçekleştiği bildirildi.

El Salvador yaptığı açıklamada, Salvadorlulara daha kolay hizmet etmek için ülke çapında 1.500 Bitcoin ATM’sini dağıtma sürecinde olduklarını belirtti.

AlphaPoint artık Chivo’nun mobil uygulaması, mobil satış notları, işletmelerin e-ticaret siteleri ve çağrı merkezi destekli firmaların arkasındaki teknolojiyi sağlayacak.

Kısa bir süre önce El Salvador Hazine Bakanı Alejandro Zelaya yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmeyi bırakma önerisinde bulunan IMF‘ye tepki göstermişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!