Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den Bitcoin Yatırımcılarına Moral: Yatırımlarınız Güvende

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin yatırımcılarına moral verdi ve tavsiyelerde bulundu.

Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’e yapılan yatırımların güvenli olduğuna ve ayı piyasasının ardından güzel karlar sağlayacağını söyledi.

Ayrıca Bukele yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

Sizlere tavsiyem, grafiğe bakmayı bırakın ve hayatın tadını çıkarın. Bitcoin’e yatırım yaptıysanız yatırımlarınız güvendedir ve ayı piyasasının ardından değeri büyük bir şekilde artış gösterecektir.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Bitcoin’i yasal para birimi ilan eden ülke, 2.301 Bitcoin satın almıştı. El Salvador’un aldığı Bitcoinlerden %50 zararda olduğu belirtiliyor.

El Salvador hükümetinin, 15-20 Mart tarihleri arasında Bitcoin (BTC) cinsinden 1 milyar dolarlık dev bir tahvil ihraç etmesi bekleniyordu.

Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, 22 Mart’ta konuyla ilgili bir açıklama yapıp, Rusya-Ukrayna savaşına da atıfta bulunmuş ve böyle bir hamlede bulunmak için henüz uygun zamanın gelmediğini söylemişti ve bu açıklamanın ardından henüz konuyla alakalı henüz bir gelişme görülmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!