Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Bitcoin’i Benimsedikten Sonra Turizm Sektörü Yüzde 30 Artış Gösterdi

El Salvador Turizm Bakanı Morena Valdez, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmelerinin ardından turizm sektöründe %30 artış görüldüğünü söyledi.

Bukele, daha önce yaptığı açıklamada El Salvadorun gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) 2021 yılında %10’dan fazla büyüdüğünü belirtmişti. Bunun ardına başkan Bukele, 2021 yılında bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmelerinin sadece yurt içinde büyümediklerini aynı zamanda yurt dışından gelen turistlerin artış göstermesiyle yurt dışından da para akışı olduğunu söyledi.

News English ile 21 Şubat tarihinde yaptığı röportajda konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda bulunan Valdez::

Bitcoin’in öncesi ve sonrasında yaşanan etkinliği kontrol etmek adına bir değerlendirme yaptık. Değerlendirmeye göre turizm sektörü Kasım ve Aralık ayında önceki aylara göre %30 artış göstermiştir.

dedi.

Bakan, Bitcoin benimsenmesinin ülkeyi olumlu yönde etkilediğini ayrıca ABD’den gelen turist sayısında artış yaşandığını belirtti. Bitcoin’i yasallaştırmadan önce ziyaretçilerin çoğu Orta Amerika’daki ülkelerden geldiğini söyleyen Valdez: “Şu an gelen turistlerin %60’ı Amerika Birleşik Devletlerinden geliyor.” dedi.

Daha önce beklenen turist sayısını 1.1 milyon olarak açıklayan Valdez, 1.4 milyon turist sayısına ulaşarak beklentilerini aştığını ve turistlerden kaynaklanan döviz gelirlerinin 1.4 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!