Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Düşüşe Rağmen Bitcoin (BTC) Almaya Devam Ediyor

Orta amerika ülkesi El Salvador, Başkan Nayib Bukele’nin Twitine göre geçtiğimiz saatlerde her biri 19 bin dolardan 80 bitcoin daha aldı.

Eylül 2021 tarihinde Bitcoin‘i (BTC) ülkenin yasal para birimi haline getiren El Salvador Başkanı Bukele, o günden beri ülke hazinesi için Bitcoin alımlarına devam ediyor. Bukele, geçtiğimiz saatlerde Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide “Bitcoin Gelecektir” ve “Ucuza sattığınız için teşekkürler” ifadelerine yer verdi. Başkan ayrıca ek olarak paylaştığı görsellerde Bitcoin alım işleminin detaylarını da paylaştı.


El Salvador Başkanı Bukele, yaklaşık 2 ay önce buna benzer bir gönderi ile yaklaşık 30.000 dolardan 500 Bitcoin aldıklarını duyurmuştu.

Yapılan açıklamalar ışığında ülkenin bugüne kadar toplam 2381 Bitcoin satın aldığı biliniyor. Güncel Bitcoin fiyatı ile bakıldığında, Orta Amerika ülkesi toplamda 46.7 milyon dolarlık Bitcoin’e sahip bulunuyor. Tüm bu satın alımların ortalamasına göz önünde bulundurulduğunda, El Salvador şimdiye kadar yaptığı Bitcoin yatırımlarında %55,3 zararlı bir konumda duruyor.

Geçtiğimiz haftalarda El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, ülkenin o sırada sahip olduğu Bitcoin miktarının yıllık bütçesinin %0,5’inden daha azını temsil ettiğini ve Bitcoin kayıplarının ülkenin mali pozisyonu için “son derece minimal” bir risk oluşturduğunu söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!