Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, BlockFi’ın Tamamını 25 Milyon Dolara Satın Almaya Yakın: BlockFi CEO’su Yalanladı

Sam Bankman-Fried’ın kripto para borsası FTX’in, piyasanın önde gelen kripto para lending (borç verme) ve staking platformu BlockFi’ın tamamını satın almak için anlaşma imzalamaya yakın olduğu bildiriliyor.

CNBC, 30 Haziran tarihli haberinde konuya yakın üç farklı kaynağa atıfta bulunarak FTX‘in, geçtiğimiz haftalarda 250 milyon dolarlık bir döner kredi tesisi sağladığı BlockFi‘ın tamamını 25 milyon dolara satın almak için anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. BlockFi, bir yıl önce yaklaşık 5 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip bulunuyordu.

Habere göre bir kaynak anlaşmanın neredeyse tamamlandığını ve hafta sonuna kadar ön sözleşmenin imzalanmasının beklendiğini söylerken diğer bir kaynak ise anlaşma değerinin cuma gününe kadar değişebileceğini ve 50 milyon dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

Bir FTX sözcüsü, şirketin “konu hakkında yorum yapmayacağını” belirtirken bir BlockFi sözcüsü de benzer şekilde şirketin “piyasa söylentileri hakkında yorum yapmadığını” söyledi.

BlockFi CEO’su Zac Prince, çıkan haberlerin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şirketin 25 milyon dolara satıldığını yalanladı ve şu ifadelere yer verdi:

Piyasada bir sürü dedikodu var – 25 milyon dolara satılmadığımızı %100 doğrulayabilirim. Herkesi yalnızca BlockFi’dan duyduğu ayrıntılara güvenmeye davet ediyorum. Sizlerle en kısa zamanda daha fazlasını paylaşacağız.

Mevcut piyasa koşullarında sıkıntılı günler geçirdiği için haziran ayında 170 kişiyi işten çıkararak çalışan sayını %20 azaltan BlockFi, FTX’den kredi aldıktan kısa bir süre sonra kripto para borsasının şirketten hisse satın almak için girişimlerde bulunduğu bildirilirken platformdaki faiz oranlarında artışa gitmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!