Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX BlockFi’dan Hisse Satın Almak İçin Girişimlerde Bulunuyor: BlockFi Faiz Oranlarını Artırdı

Kripto para borç verme (lending) ve staking platformu BlockFi, kripto para borsası FTX’in şirketten hisse satın almak için girişimlerde bulunduğu bildirilirken faiz oranlarında artışa gitti.

The Wall Street Journal’ın 24 Haziran tarihli haberine göre konuya yakın kaynaklar, kripto para borsasının BlockFi’dan hisse satın almak için görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. Kaynaklar, BlockFi ve FTX arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve henüz herhangi bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Bir BlockFi söcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

BlockFi, piyasa söylentileri hakkında yorum yapmıyor. Anlaşmanın şartlarını hala görüşüyoruz ve şu anda daha fazla bilgi paylaşamıyoruz. Anlaşmanın şartları hakkında ilerleyen tarihlerde kamuoyuyla daha fazla bilgi paylaşımda bulunmayı bekliyoruz.

FTX, hafta içinde piyasadaki kriz ortamında sıkıntılı günler geçiren BlockFi‘a 250 milyon dolarlık bir kredi sağlamıştı.

BlockFi faiz oranlarını arttırdı

BlockFi, FTX’in şirketten hisse almak için girişimlerde bulunduğuna yönelik çıkan haberler ortasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve stablecoinler için faiz oranlarını arttırdı.

BlockFi, 24 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada BTC, ETH, USDC, GUSD, PAX, BUSD ve USDT için faiz oranlarını arttıracağını duyurdu.

Açıklamaya göre tüm kademelerde Bitcoin oranları %0,5 ila %1,9, Ethereum oranları %0,5 ila %1,75 ve stablecoin oranları ise %0,5 ila %3 aralığında artırılarak Bitcoin ve Ethereum oranları %2 ila %3,5 aralığına, stablecoin oranları ise %6 ila %8,5 aralığına yükseltilecek.

Şirket, faiz oranlarını yükseltebilmeleri ile ilgili olarak etkili risk yönetimi, azalan pazar rekabeti ve makro getiri ortamını değiştirme nedenlerini gösterdi.

Faiz oranlarındaki artışın 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağını belirten BlockFi ayrıca müşterilerine sunduğu ayda bir ücretsiz para çekme özelliğini kaldıracağını ve para çekme işlemlerinde Bitcoin ücretlerini 11 dolar, Ethereum ücretlerini 2 dolar ve stablecoin ücretlerini 25 dolar azaltacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!