Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Hükümeti, Bitcoin Tahvili İçin Hala Hazır Değil

El Salvador hükümeti, bitcoin cinsinden bir tahvil ihraç etmeye hala hazır değil.

El Salvador hükümetinin, 15-20 Mart tarihleri arasında bitcoin (BTC) cinsinden 1 milyar dolarlık dev bir tahvil ihraç etmesi bekleniyordu.

Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, 22 Mart’ta konuyla ilgili bir açıklama yapıp, Rusya-Ukrayna savaşına da atıfta bulunmuş ve böyle bir hamlede bulunmak için henüz uygun zamanın gelmediğini söylemişti.

Zelaya’nın dün ulusal bir kanalda yaptığı açıklamalar, hükümetin bu tahvili ihraç etmeye hala hazır olmadığını gösteriyor.

Bitcoin’i geçen yıl yasal bir ödeme aracı olarak tanıyan ve böylece bir ilke imza atan El Salvador, aradan geçen süreç içerisinde yüklü miktarlarda da bitcoin satın aldı. Rezervinde toplamda 2 bin 301 tane BTC barındıran El Salvador hükümetinin, piyasada yaşanan düşüş sebebiyle 35 milyon dolardan fazla zararda olduğu tahmin ediliyor.

Dün katıldığı yayında hükümetin şu ana kadar bitcoin satıp satmadığı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Zelaya, hükümetin “bir miktar” bitcoin sattığını ancak şu an için rezervdekilerin satılmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!