Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Kendi Kripto Parasını Üretecek Olabilir

Latin Amerika’daki medya kuruluşu El Faro tarafından aktarılanlara göre El Salvador, bu yılın sonlarına doğru şu an için Colon doları olarak adlandırılan stablecoin tarzında bir kripto para üretmeyi planlıyor.

El Faro’nun haberine göre El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin iki kardeşi Ibrajim ve Yusef Bukele, söz konusu kripto paranın gelişim süreci için Nayib Bukele’yi temsil ettikleri beyanıyla birkaç farklı yabancı yatırımcı ile görüşme gerçekleştirdi.

Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Ernesto Sanabria, görüşmelere herhangi bir resmi makamı olmayan Ibrajim ve Yusef Bukele’nin katılması ile ilgili, “Başkan’ın kardeşleri birer hükümet yetkilisi değil ama Başkan’ın bir karar almadan önce onları dinleyip, onlara danıştığı sır değil.” yorumunda bulundu.

İki kardeşin 27 Mayıs, 4 ve 7 Haziran tarihlerinde Algorand, Cardano ve WhizGrid temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin kayıtlarına dayandırılan habere göre hükümet, 7 Eylül 2021 tarihine kadar Amerikan dolarına birebir şekilde sabitlenmiş bir kripto paranın kavram çalışmasını tamamlamış olmayı planlıyor.

Basın sözcüsü Sanabria, El Salvador’un Colon doları adı altında kendi stablecoinini üretip üretmeyeceği ile ilgili yaptığı açıklamalarda, hükümetin birkaç farklı planı değerlendirdiğini fakat bunlardan daha sonra vazgeçip, Bitcoin tasarısı ile yola devam ettiğini söyledi.

El Salvador, Bitcoin’i yasal ödeme aracı haline getiren tasarıyı 9 Haziran’da onaylayarak dünyada bunu gerçekleştiren ilk ülke oldu. Yasanın Eylül 2021’de yürürlüğe girmesinin ardından Chivo adlı resmi bir dijital cüzdan kullanılacak.

Görsel: Views Across El Salvador’s Volcano’s (MTC Group/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!