Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yellen Fed, SEC ve CFTC Başkanları ile Stablecoinleri Görüşecek

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı’na bağlı Finansal Piyasalar Çalışma Grubunun 19 Temmuz Pazartesi tarihli toplantısında, stablecoin konusunun görüşülmesi planlanıyor.

Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, Hazine Bakanı Janet Yellen’ın talebi doğrultusunda mevcut stablecoin regülasyonlarını görüşecek, ilgili riskleri tespit edecek ve bu risklerin nasıl ortadan kaldırılabileceği ile ilgili önerilerde bulunacak.

Pazartesi günkü görüşme sırasında çalışma grubunun bu konuyla ilgili Aralık 2020’de paylaştığı raporun baz alınacağı açıklandı. Söz konusu raporda stablecoinlerin son kullanıcının korunması, suç gelirlerinin aklanması/terörizmin finansmanı, finansal istikrar gibi konular bakımından risk barındırabileceği sonucuna varıldı.

Hazine Bakanı Yellen, “Dijital varlıkların sergilediği bu hızlı büyümenin ışığında, ilgili kurumların bu sektörün düzenlenmesi […] için iş birliği yapması önem taşımaktadır.” dedi. Toplantıya Fed Başkanı Jerome Powell, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu Gary Gensler, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Başkan Vekili Rostin Behnam da katılacak.

Fed Başkanı Powell, bu hafta kripto varlıklar ile ilgili yaptığı konuşmada stablecoinlerin ödeme ağının önemli bir unsuru haline gelebileceğini belirtmiş, bunları yasal olarak düzenlemenin gerekliliğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!