Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yasasının Ekimde Meclis’e Sunulması Bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, kripto para alım-satımında denetimi güçlendirmesi beklenen yasa çalışmasının tamamlandığını ve ekimde Meclis’e sunulacağını açıkladı.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre yasa çalışması kapsamında kripto para şirketlerinin Sermaye Piyasası Kurulu gözetiminde çalışması, bunlara asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.

  • Kripto para şirketlerinin SPK’den lisans alması, ilgili teknik yeterlilikleri karşılaması gerekecek.

  • Vergilendirme konusunda tartışmaların sürdüğü, “stopaj seçeneğinin ağırlık kazandığı” aktarıldı.

  • Aracı kurum sahiplerinde belli kriterler aranacak, güvenlik soruşturmaları, teminat gösterilmesi gibi bazı koruyucu adımlardan faydalanılacak.

  • Denetim yetkisinin Mali Suçları Araştırma Kurulunda olması; tüketicinin korunması, piyasanın bütünlüğünün sağlanması için gerekli mekanizmanın BDDK tarafından oluşturulması bekleniyor.

  • Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül’ün, kripto paralar için “Batı Avrupa, Amerika’da serbest mekanizmaların” olduğunu söyleyip, “Biz biraz daha sıkı bir düzenleme getiriyoruz. Serbest kambiyo rejiminin olduğu bir yapıda üç aşağı beş yukarı Batı Avrupa veya Amerika benzeri düzenleme yapma arayışı içerisindeyiz. Avrupa Birliği’nin bununla ilgili esas düzenlemeleri 2024’te olacak.” açıklamasında bulundu.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!