Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’da Hükümetin Desteklediği Chivo Cüzdanlarda Açıklanamayan Kayıplar Konuşuluyor

Geçtiğimiz birkaç haftada Chivo cüzdan kullanan birçok El Salvador sahibi cüzdanlarındaki kayıplar hakkında Twitter üzerinden serzenişte bulundu.

El Salvadar hükümeti Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul etmesinin ardından Chivo cüzdanına kaydolan kullanıcılara yaklaşık 30 dolar değerinde Bitcoin hediye etti. Aralık ayının ortalarında @_elcomisionado_ adlı bir Twitter kullanıcısı Chivo cüzdanlarda 61 dolar ile 16.000 dolar arasında kayıplar olduğunu iddia eden bir dizi paylaşımda bulundu. Paylaşılan Tweet’ler üzerinden bilindiği kadarıyla şu an ki kayıp 96.000 doları geçmiş bulunmakta.

Twitter kullanıcısı @designbvbt 16.000 doları geçen kaybıyla en büyük mağdurlardan biri.

Yaşanan bu olayın haricinde bir avukat ve aynı zamanda mağdur olan Zaira Navas, geçen hafta 131 kimlik hırsızlığının bildirildiğini böylece toplam şikayetlerin 880’i geçtiğini söyledi.

El Salvador günlük gazetesi La Prensa Grafica’nın haberine göre Navas:

” Biz sadece dijital platformumuza şikayette bulunan bir grup insanı temsil ediyoruz ancak kendi başına savcılığa veya şirkete şikayette bulunmaya giden birçok insan mevcut.”

dedi. Navas bu açıklamaları davaları savcılığa getirdikten sonra yaptı.

El Salvador hükümetinin Bitcoin kullanımının benimsenmesini teşvik ettiği biliniyor ancak Chivo cüzdanlarda yaşanan kayıplar hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!