Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’un 1 Milyar Dolarlık Bitcoin Tahvil İhracının Detayları Belli Oldu

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, El Salvador’un 1 milyar dolarlık ilk Bitcoin (BTC) tahvil ihracının 15-20 mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.

El Salvador‘un TV programı “Frente a Frente”nin 8 Şubat tarihli bölümüne katılan Maliye Bakanı, El Salvador’un 1 milyar dolar değerinde olacak olan ilk bitcoin tahvil ihracının 15-20 mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi. Ayrıca tahvilin, Blockstream tarafından oluşturulan bitcoin tabanlı bir hizmet olan Liquid‘de başlatılacağını ve tahvil sahiplerinin ihraç tarihinden tahvilin vade tarihine kadar alacağı faiz ödemesinin (kupon) %6,5 olacağını açıkladı.

Liquid’in kullanılmasının yatırımcıların anlaşmaya 100 dolar gibi düşük bir miktarlar ile katılmalarını sağlayacağını söyleyen Zelaya;

Tahviller tüm finansal piyasa düzenlemelerine uygun olacaktır. Müşterilerimizin tüm gereksinimleri karşılanacak ve tüm durum tespitleri yapılacaktır.

açıklamalarında bulundu.

Kasım ayında bitcoin tahvilini duyuran El Salvador Başkanı Nayib Bukele, tahvilden elde edilecek 1 milyar doların yarısının gerekli enerji ve bitcoin madenciliği altyapısının oluşturulmasına yardımcı olmak için kullanılacağını ve geri kalan kısmın ise ülkenin varlıklarına bitcoin eklemek için kullanılacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!