Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elizabeth Warren Dahil Senatör Ordusundan IRS ve Hazine’ye Uyarı: Kripto Vergi Açığını Kapatın!

Bitcoin (BTC) karşıtı senatör Elizabeth Warren dahil olmak üzere milletvekilleri, ABD’de kripto sayesinde 50 milyar dolarlık vergi açığı olduğunu iddia etti.

ABD’li senatör Elizabeth Warren ve Bernie Sanders dahil olmak üzere bazı milletvekilleri 1 Ağustos tarihli bir mektupta, İç Gelir Servisi (IRS) ve Hazine Bakanlığı‘na kriptodan vergi kaçıranların hükümetten milyarlarca dolar çaldığını öne sürdü.

Söz konusu mektupta imzası olanlar arasında Warren ve Sanders’in yanı sıra Bob Casey ve Richard Blumenthal da yer aldı. Milletvekilleri, IRS ve Hazine‘nin üst düzey yetkililerini hızlı bir şekilde harekete geçme konusunda uyardı.

Milletvekilleri ayrıca 50 milyar dolarlık kripto vergi açığı olduğunu vurgularken bir an önce harekete geçilmezse 2024 yılı için IRS ve Hazine’nin 1,5 milyar dolar vergi geliri kaybedeceğini iddia etti.

Mektupta iki kuruma seslenen Milletvekilleri, kripto vergi kaçakçılarının şans verilmesi durumunda bundan yararlanacağı ve ABD hükümetinin milyarlarca dolar kaybetmeye devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan 2021 yılının Ağustos ayında kabul edilen 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasa tasarısına atıfta bulunan senatörler, yasanın yürürlüğe gireli 2 yıl olmasına rağmen Hazine’nin önerilen kuralları belirlemek adına bir adım atmadığının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!