Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Bitcoin’i Desteklediğini Açıkladı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Clubhouse üzerinden katıldığı görüşmede bitcoin’e dair açıklamalarda bulundu. Musk, bitcoin’i kişisel olarak desteklemeye başladığını ve onun daha geniş kitlelerden kabul göreceğini söyledi.

Elon Musk, Türkiye saati ile saat 09:00’da başlayan bir Clubhouse yayınına katıldı. Sosyal medyadaki gelişmelere dair bazı soruları yanıtlayan Musk, ardından bitcoin ile ilgili görüşlerini açıkladı.

“Geç kaldım ama bitcoin’i destekliyorum’

Elon Musk hafta sonundan önce Twitter biyografisini “Bitcoin” olarak güncelleyerek bir akım başlattı. Musk yayın sırasında neden böyle bir adım attığını açıklayıp, bitcoin hakkında ne düşündüğünü paylaştı. Musk’ın ifadeleri, sosyal medyaya yansıdığı haliyle şu şekilde oldu:

“Şu aşamada artık bitcoin’in iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben bir bitcoin destekçisiyim. Partiye biraz geç kaldım ama yine de geldim. Bitcoin, geleneksel finans camiasından kabul görmenin eşiğine geldi.”

Bitcoin’den arkadaşları aracılığıyla uzun süredir haberdar olan Musk, “Sekiz yıl önce bitcoin almalıydım ama geç kaldım.” yorumunu yaptı.

Bitcoin fiyatında ani çıkış görüldü

Musk’a yayın sırasında bitcoin hakkında soru sorulması ile fiyatın yükselişe geçmesi neredeyse bir oldu. Coinbase verilerine göre bitcoin fiyatı, sorunun sorulduğu anda hızla yükselmeye başladı. Bitcoin fiyatı Elon Musk’ın açıklamaları sonrasında düşüşe geçti.

elon-musk-coinbase-bitcoin-usd-fiyat

JPMorgan’dan düşüş uyarısı geldi

JPMorgan analistleri, bitcoin’in geçen haftaki performansından sonra uyarıda bulundular. Elon Musk sonrası görülen hareketliliğin sağlam temellere dayanmadığı düşünülerek, piyasada bir düşüş görülebileceği açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!