Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin ‘En Güçlü Boğa Sinyali’ Görüldü

Bitcoin, ocak ayında gördüğü 41 bin dolar seviyesinin ardından düşüşler gördü ve tekrar aynı seviyeye henüz yükselemedi. Elon Musk’ın Twitter’daki açıklamalarıyla yarım saat içinde yükseliş gören kripto para için bazı bullish sinyaller olduğu tartışılıyor. Bitcoin için en güçlü bullish sinyalin görüldüğü açıklaması ise CryptoQuant CEO’sundan geldi.

CEO Ki Young Ju, bitcoin fiyatı için takip ettiği Coinbase göstergesi üzerinden açıklamalarda bulundu. Coinbase’ten soğuk cüzdanlara taşınan btc’lerin tezgah üstü piyasalarda (OTC) işlem yapıldığı anlamına geldiğini vurgulayan Young Ju, boğaların tekrar harekete geçmiş olabileceğini gösterdi. 32 bin dolardan 15 bin adet bitcoin çıkışı yapıldığını söyleyen CEO, çıkan btc’lerin custody hesaplarına gönderildiğini ifade etti.

“Görünüşe göre kurumsal yatırımcılar OTC işlemleri yapıyor. Bu bitcoin için çok güçlü bir bullish sinyal.”

bitcoinBu bitcoinlerin kesin olarak OTC işlemleri için kullanıldığını söylemek mümkün değil. Ancak yapılan işlemin Coinbase’teki diğer işlemlerden farklı olduğu görülebiliyor. Gönderilen bitcoinlerin miktarı ve Coinbase Custody’nin OTC amaçlı kullanılabiliyor olması, bunların OTC işlemi olmasını muhtemel kılıyor.

4 bin 400 btc satın alındı

Young Ju, binlerce bitcoin alındığını gösteren işlemleri Twitter’ında paylaştı. Yapılan bitcoin transfer işlemleri incelendiğinde 4 bin 400, bin 100, bin 200 gibi yüklü miktarlarda bitcoin satın alındığı görülüyor. Benzer işlemler, 23 Aralık’tan bu yana belirli aralıklarla gerçekleşti.

bitcoin
Bu fiyat seviyesine dikkat çekti

Stablecoin rezervlerinin yükselişte olduğunu söyleyen Young Ju, kısa vadede bitcoin’in 33 bin dolar seviyesini korumasını beklediğini dile getirdi. Ardından fiyatın %3 oranında yükseldiğini söyleyen CEO, stablecoinlerin boğa tuzağında kullanılmış olabileceğini belirtti.

Bitcoin’de son durum

622 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan bitcoin, son bir haftada %3.4’lük bir artış gördü. Dominansı (BTC.D) 63 seviyesinde olan kripto para 48 milyar dolarlık işlem hacmi gördü. Güncel fiyatı ise 33 bin dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!