Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk, Bitcoin’in Mucidinin Kimliğini Bilmiyor

Elon Musk, Lex Fridman’ın podcast’inde yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in (BTC) mucidi Satoshi Nakamoto’nun kimliğini bilmediğini söyledi.

Tesla’nın milyarder patronu, insanlık tarihinde “tamamen anonim bir mucidi olan bir teknolojinin” olmasının “ilginç” olduğunu düşünüyor.

Bitcoin’in ortaya çıkışında kilit rol oynamış fikirler hakkında konuşan Musk, onun ortaya çıkışından önceki tarihlere bakıldığında bu fikirlerin zaman içerisinde “nasıl evrildiğinin”, bu fikirleri kimlerin ortaya attığının görülebileceğini söyledi.

“Ben elbette bitcoin’i kimin ortaya çıkardığını bilmiyorum.” diyen Musk, “Öyle görünüyor ki bu fikirlerin gelişiminde Nick Szabo, diğer herkesten daha çok pay sahibiydi […[ o, Nakamoto olmadığını iddia ediyor ama [bitcoin’in ardında yatan] fikirler, herkesten çok ona aitmiş gibi gözüküyor.” dedi.

Nick Szabo, çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalara ek olarak Bitcoin’den önce ortaya çıkmış Bit Gold’u icat etmesiyle tanınıyor. Szabo, kendisinin Satoshi Nakamoto olabileceğiyle ilgili iddialara 2014 yılında yanıt verip, bu iddialara “alıştığını” fakat kendisinin Satoshi olmadığını vurgulamıştı.

Milyarder isim, günümüzde özellikle Bitcoin gibi kripto paralarla ödeme işlemi yapmanın çok maliyetli olduğunu fakat Mars’ın gelecekteki resmi para biriminin bir çeşit kripto para olabileceğini düşünüyor.

“Bence Mars’ın farklı bir para birimine ihtiyacı olacak […] Mars’ta kripto para gibi bir şey olabilir mi bilmiyorum fakat muhtemel gözüküyor, ancak bu Mars’ta lokalleştirilmiş bir şey olur […] Mars’ın geleceğine Marslılar karar vermeli.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!