Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Blockchain Araştırma Firması 2022 Kripto Tahminlerini Paylaştı

Blockchain veri araştırma firması Arcane Research, kripto pazarı hakkında 2022 yılı için kapsamlı tahminlerde bulundu.

Arcane, 2022’ye sayılı günler kala hazırladığı Bitcoin ve Ethereum gibi sektör liderlerini merkezine aldığı 28 Aralık tarihli “Haftalık Güncelleme” raporunda ayrıca DeFi, meme token, NFT ve diğer kripto ekosistemlerini de ele alırken, bu konular hakkında 2022 tahminlerinde bulundu.

Rapora göre Bitcoin (BTC) 2021 yılında S&P 500 endeksinden daha iyi bir performans gösterdi. ABD borsalarında işlem gören en büyük 500 şirketten oluşan S&P 500 endeksi bu yıl %28 artış gösterirken Bitcoin %73 değer kazandı. Arcane, Bitcoin’in gelecek yıl bu performansını sürdüreceğini düşünüyor.

Arcane raporda, Binance Coin’in (BNB) bu yıl içerisinde %1600 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra şu anda yılın başındaki fiyatından %1344 üzerinde bulunduğuna yer verdi. Arcane, NFT çılgınlığı ile Solana ve Terra gibi Binance Coin alternatiflerindeki büyümeye dayanarak Ripple (XRP) ve Cardano’nun (ADA) 2022 yılında ilk 10 piyasa değerindeki yerlerini kaybedeceklerini düşünüyor.

Ethereum (ETH) bu yıl kazandığı %455‘lik değer ile %73 yükselen Bitcoin’i geride bıraktı. Ethereum gerçekleştirdiği bu yükselişe rağmen diğer katman-1 blockchainler’in gerisinde kaldı. Terra (LUNA) 2021 yılında %14.823 yükselirken bir diğer katman-1 projesi Fantom (FTM) ise %13.549 değer kazandı. Rapora göre alternatif katman-1 projeleri 2022 yılında da Ethereum‘u gerisinde bırakacak.

Arcane, DappRadar tarafından sağlanan verilere göre  bu yıl gerçekleşen büyük NFT satışları ve günlük 526.000 aktif kullanıcısı bulunan Splinterlands ve Alien Worlds gibi blockchain oyunları ekosisteminin de göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyor. Arcane, 2022 yılında geleneksel oyun firmalarının da büyüyen NFT ekosistemine gireceğini ve bu pazardan kendi payına düşeni alacağını tahmin ediyor. 

Bu yıl halka açıldıktan sonra 72 milyar dolarlık değere ulaşan Coinbase gibi 2022 yılında halka açılması planlanan 5 en büyük kripto şirketinin de şu anda değeri 1 milyar doların üzerinde bulunuyor. Arcane, 2022 yılında şu anda 9 milyar dolar değeri bulunan kripto borsası Bullish gibi değeri 5 milyar dolar üzerinde bulunan başka kripto borsalarının da halka açılacağını düşünüyor.

Raporda 2021 yılında onaylanan vadeli ETF’lerin şu anda toplam 846.309 bitcoin‘e sahip olduğu belirtilirken Arcane, 2022 yılında büyümenin devam edeceğini ve bu sayının 1 milyon bitcoin‘in üzerine çıkacağı tahmininde bulundu.

Bu yıl içerisinde Çin‘in bitcoin madencilerini yasaklaması ile büyük oranda azalan Bitcoin hash rate’i, madencilerin başka ülkelere taşınması ile birlikte hızlı bir toparlanma gerçekleştirdi. Şu anda ABD, hash rate oranında piyasa lideri durumunda bulunuyor. Arcane gelecek yıl madencilerin Latin Amerika gibi bölgelere dağılacağını düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!