Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Meme Coin Bağlantılı Twitter Hesabını Askıya Aldı, Fiyat Çakıldı!

Twitter CEO’su Elon Musk’ın talimatı üzerine yapay zeka tabanlı bot hesabını askıya alınması proje ile bağlantılı BOB Token (BOB) %40’a yakın değer kaybetmesine neden oldu.

Elon Musk’ın Twitter’daki kripto para sektörüne dair dolandırıcı hesaplara karşı yürüttüğü mücadelede, Ethereum (ETH) tabanlı ERC-20 meme coin’i BOB ile bağlantılı bir yapay zeka (AI) projesi askıya alındı.

Yapay zeka motoru ChatGPT-4’ten yararlanılarak oluşturulan “Explain This Bob” kullanıcı adlı bir Twitter botu olan proje, kullanıcıların kendisini etiketledikleri gönderileri anlayıp cevap vermek üzerine programlanmıştı.

Hindistanlı geliştirici Prabhu Biswal tarafından oluşturulan ve kısa süre içerisinde 400 bin takipçiye erişen botun sonunu getiren ise 18 Haziran tarihinde Elon Musk tarafından yapılan şu yorum oldu:

Bu kesinlikle dolandırıcı bir kripto hesabına benziyor eğer öyleyse askıya alınacaktır.

Ünlü milyarder Musk’ın gönderisinden kısa bir süre sonra proje hesabı askıya alındı.

Bu durum üzerine pek çok Twitter kullanıcısı, Elon Musk’dan BOB’un bir dolandırıcılık hesabı olmadığını söyleyerek yeniden erişime açılmasını rica etti.

Token’ın yükselişinde etkiliydi

Öte yandan Musk’ın Bob ile ilk etkileşiminin nisan ayında gerçekleştiği görüldü. CEO, nisan ayında BOB’un bir gönderisine yanıt olarak şu ifadeleri kullandı:

Bob’u seviyorum.

Elon Musk ayrıca nisan ayından bu yana, pek çok kez daha Bob ile etkileşime geçti. Hatta BOB’un askıya alınmasına neden olmadan bir gün önce yapay zeka ile pozitif bir etkileşime giren Musk’ın daha önceki paylaşımları token fiyatında yükselişe neden olmuştu.

Coingecko verilerine göre projenin askıya alınması ile birlikte bağlantılı olduğu BOB Token da verilere göre 0,00003013 dolar seviyesinden 0,00001818 dolar seviyesine gerileyerek %40’a yakın değer kaybetti. BOB, yazım itibariyle 0.00001935 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Musk, geçtiğimiz eylül ayında Twitter’daki bot hesaplar hakkındaki şikayetini dile getirerek bu sorun ile mücadele edeceğini ima etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!