Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’dan Binance CEO’sunu Taklit Eden Twitter Botlarına Sitem: Yorumların yüzde 90’ı bot

Tesla’nın ünlü CEO’su Elon Musk, Twitter yorumlarının çoğunun Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) taklit eden bot hesaplar tarafından işgal edilmesinden şikayet etti.

Elon Musk 5 Eylül tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, paylaşımlarına gelen yorumlarım neredeyse tamamının Changpeng Zhao’yu taklit eden bot hesaplar tarafından yapıldığını belirtti. Changpeng Zhao, paylaşıma, “tek gerçek hesap bu” diyerek cevap verdi. Binance’in resmi Twitter hesabı ise Twitter yönetimine bu durum hakkında sitemde bulundu.

Olay Elon Musk’ın “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” dizisini eleştirmek adına yaptığı paylaşımlarla başladı. Ancak dizi hakkındaki paylaşımları hızla bot hesaplar tarafından spam mesajlarla cevaplanmaya başladı. Bunun üzerine Musk, çoğunluğu Changpeng Zhao’yu taklit eden bot hesapların yorumlarının ekran görüntüsünü alarak takipçileriyle paylaştı ve “yorumlarımın %90’ı bot” diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

Binance’in resmi Twitter hesabı ise Elon Musk’ın paylaşımının altına:

Sayın Twitter, Patronumu her gün yeterince görüyorum. Onu her gün 99 kat daha fazla görmek zorunda kalmamam için yardım edebilir misiniz?

yazarak esprili bir dille Twitter’ı eleştirdi.

Kripto para dolandırıcılarının Elon Musk gibi sektör üzerinde etkili birinin etrafında olması garip değil ancak Twitter ve Elon Musk arasındaki hukuki mücadele göz önünde bulundurulunca Musk’ın paylaşımlarının tesadüf olmadığı sonucu çıkarılabilir.

Twitter yönetim kurulu Haziran ayında Elon Musk’ın sosyal paylaşım sitesini 44 milyar dolara alma teklifini onaylamış ancak Ünlü CEO daha sonrasında Twtitter’ın bot hesaplar konusunda yeterince şeffaf davranmadığını öne sürerek satın alma teklifini geri çekmişti. Bunun üzerine Twitter ve Musk arasında hukuki bir mücadele başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!