Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Önemli Adım: Brezilya Merkez Bankası Eski Başkanını Ekibine Kattı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Brezilya Merkez Bankası eski başkanını danışman olarak işe aldı.

Brezilya’nın yerel gazetelerinden O Globo’nun yakın tarihli haberine göre popüler kripto para borsası Binance, Brezilya merkez bankası eski başkanı Henrique Meirelles‘i çalışan kadrosuna dahil etti. Brezilyanın saygın politikacılarından Meirelles, 2003-2011 yılları arasında Brezilya merkez bankasının başkanlığını yaptı. Ardından 2016’dan 2018’e kadar ülkenin ekonomi bakanı koltuğunda oturdu. Politikacının, kariyerinin son dönemlerinde kripto paralar ile ilgili finansal toplantılara katıldığı ve temsilcilik yaptığı biliniyor.

Brezilya Bitcoin’i yasal para olarak kabul edebilir mi?

Geçtiğimiz dönemler incelendiğinde Brezilya’nın kripto paraları yakından takip ettiği fark ediliyor. Halihazırda Brezilya Merkez Bankası Müdürü Fabio Araujoağustos ayının başlarında verdiği bir demeçte Bitcoin’i finansal bir yenilik olarak gördüklerini belirtmişti. Bunun yanı sıra Araujo, Brezilya’da konuyla ilgilenen mercilerin Bitcoin’in teknolojik altyapısını 10 yıla yakın bir süredir araştırdıklarını ifade etmişti. Tüm bu araştırma çalışmalarının paralelinde, kripto paralar ile ilgili pozitif maddelerin yer aldığı bir yasa tasarısı üzerinde çalışan öncü Güney Amerika ülkesi, söz konusu yasayı onaylamanın eşiğinde yer alıyor.

Yasa tasarısına ek olarak, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde, emlak vergisi ödemeleri için 2023 yılından itibaren Bitcoin kabul edilmeye başlanacağı biliniyor. Ayrıca Brezilya’nın en büyük dijital bankası olan Nubank‘ın, 53 milyonu aşkın müşterisi için Bitcoin alım ve saklama hizmetini temmuz ayının başında devreye aldığı açıklanmıştı.

Tüm bu kripto para dostu hamlelerin ardından şimdi de Binance‘in Brezilyanın önemli bir politikacısını danışman olarak işe alması, gelecek günlerde Binance ile Brezilya arasında ortaklaşa yürütülen regülasyon ve kripto para entegrasyon çalışmaları ile karşılaşmamıza sebebiyet verebilir. Kısa vade için pek etkili görünmeyen bu tür anlaşmalar, uzun vadeli düşünüldüğünde kripto paraların global bilinirliği ve devletler ile uyum içinde çalışması adına ciddi adımlar olarak yorumlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!