Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türev Piyasalara Giren Nakit Akışında Artış: Yatırımcılar Yeni Bir Düşüşe Mi Hazırlanıyor?

On chain veri ve araştırma firması CryptoQuant türev piyasalarına giren nakit akışının hızlandığına işaret etti.

CryptoQuant 4 Eylül tarihinde web sitesi üzerinde paylaştığı gönderisinde, türev piyasalara giren nakit akışının hızlandığını ifade ederek bunun yüksek volatiliteye ve olası bir düşüş hareketine doğru alınan bir pozisyon olabileceğini ifade etti.

Spot piyasaya giren nakit akışının hızlanması genelde boğa piyasasına işaret etse de türev piyasalarda yatırımcılar çift yönlü pozisyon alabildiği için açık pozisyon büyüklüklerine göre piyasa yorumu değişebilir. Ancak geçmiş verilere bakıldığında yüksek volatiliteden önce ve genellikle düşüş hareketlerinden önce türev piyasalara girişin arttığı görülüyor. Uzmanlar, spot piyasada açığa satış işleminin zahmetli olması sebebiyle birçok bireysel ve kurumsal yatırımcının açığa satış tarafını değerlendirmek için türev piyasalara yöneldiğini belirtiyor. Bu nedenle 2022 Ağustos sonundan bu yana hızlanan türev piyasalara giren nakit akışı, son zamanlarda birçok analist tarafından gündeme getirilen 10.000 dolar hedefi ile ilişkilendiriliyor.

Öte yandan uzmanlar, türev piyasalarda alınan short (kısa) pozisyonların piyasanın genel gidişatını kalıcı olarak etkilemesini mümkün görmüyor. Ancak piyasaya yapılan girişleri ve türev piyasalarda short pozisyonların yoğunlukta olmasını işaret ederek henüz yükselen bir piyasayı kutlamak için erken olduğunu ifade ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!