Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Netflix’den Kripto Para Reklamlarına Engel

Popüler video hizmet sağlayıcısı Netflix yakın zamanda hayata geçireceği reklamlı üyelik paketinde kripto para tanıtımlarına ve birkaç diğer başlığa yer vermeyeceğini açıkladı.

Son dönemlerde rakip video hizmet sağlayıcı platformların artmasının ardından Netflix piyasa üzerindeki tekel konumunu yitirmeye başladı. Bunun paralelinde gelir kaynakları azalan ve müşteri kaybeden popüler platform, daha fazla kullanıcı çekebilmek için içerisinde reklamların bulunduğu daha ucuz bir paketi hayata sokmayı planlıyor.

Bu reklamlı üyelik seçeneğinin ilk başta 2023 tarihinde çıkartılması düşünülürken, 8 Aralık’ta kendi reklam tabanlı aboneliğini başlatan Disney+ ile rekabet edebilmek için daha ucuz olan reklam içerikli abonelik kampanyasını kasım ayında başlatacağını bildirdi.

Avustralya’nın yerel gazetelerinden Sydney Morning Herald‘in haberine göre, Netflix reklam içerikleri konusunda filtreleme kararlarını açıkladı. Görünen o ki bu reklam paketinin içinde kripto paralar ile ilgili tanıtımların yer almasına izin verilmeyecek. Fakat bu kısıtlama sadece kripto para reklamlarıyla da sınırlı kalmıyor; siyaset, kumar, çocuklara ürün satmaya çalışan ve ilaç tanıtımı yapan reklamlara yönelik kısıtlamaların da dikkate alınacağı belirtildi.

Düzenleyici baskıların ve risk teşkil eden yatırım tavsiyelerinin gölgesinde kalan kripto para reklamlarının risk almak istemeyen dünya çapında bir platform tarafından yasaklanmasının beklenmedik bir durum olduğu söylenemez. Sosyal medya devi Meta, daha sonrasında kararını geri çekmiş olsa da 2018 yılında kripto reklamlarını platformunda yasaklamıştı. Google’ın ana şirketi Alphabet‘in, daha önce platformunda yer alan kripto ile ilgili reklam yasağını 2021 yılında kaldırarak kripto para borsalarının ve cüzdanların kendi arama motorunda tekrar tanıtılmasına izin verdiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!