Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Tweetledi, CUMMIES Bir Günde İki Katına Çıktı

Bitcoin ve Dogecoin gibi kripto paralarla ilgili tweet atmasına alıştığımız Elon Musk, bu sefer daha yetişkin kitlelere hitap eden bir altcoin ile karşımıza çıkıyor. Biraz daha spesifik olmak gerekirse, “yetişkinler” için tasarlanmış, +18 bir NFT platformu olan CumRocket’tan ve onun tokenı CUMMIES’den bahsediyoruz.

Elon Musk, 4 Haziran günü Türkiye saatiyle sabah 06:25’te ve 5 Haziran günü 11:39’da 2 tane tweet paylaştı. Bu tweetlerde ne CumRocket, ne CUMMIES ne başka bir kripto paranın ismi geçiyor. Öyle ki, ilk attığı tweette sadece Kanada’nın, ABD’nin ve Meksika’nın isimlerini alt alta sıraladı.

elon-musk-cum-tweet

Görülebileceği üzere, tweette CUMMIES’in ismi geçmese de bu üç ülkenin baş harflerinin CUM olması, kripto para dünyasında gözleri CumRocket’a çevirdi.

Musk’ın bugün attığı ikinci tweet, tamamen emojilerden oluşuyor olmasına rağmen çok daha açık bir CumRocket göndermesi oldu. Tesla CEO’su, bu tweetinde CumRocket’ın aya çıkacağı mesajını verdi.

elon-musk-cummies

CUMMIES fiyatı son 24 saat içerisinde 2 kat yükseldi

Canada, USA, Mexico tweetinin ilk bakışta CumRocket ile hiçbir ilgisinin olmadığı, “baş harfler CUM’a işaret ediyor” yorumunun biraz fazla uçuk olduğu düşünülebilir. Fakat piyasa böyle düşünmedi. Elon Musk’ın da, bu yönde düşünülmemesi için bir sebep verdiği söylenemez.

elon-musk-whale

CoinGecko verilerine göre CUMMIES, 4 Haziran günü Musk tweet attıktan 2 dakika sonra 0,0407 dolardan işlem görüyordu. Saat 10:30’a gelindiğinde fiyat 0,0843 dolara yükselmişti. 4 saatte, 2 katlık artış.

Bugün, yine buna çok benzer bir grafik görülüyor. Elon Musk tweet atmadan yaklaşık 15 dakika önce, saat 11:25’te, 0,066 dolardan CUMMIES almak mümkündü. Saat 13:45’e gelindiğinde fiyat %122’lik bir artışla 0,147 dolara kadar yükselmiş durumdaydı.

cumrocket-cummies-fiyat-usd
CUMMIES’in fiyatı, 3 Haziran’dan yazım anına kadar %228 oranında yükseldi (CoinGecko)

Kısa bir bakış: CumRocket (CUMMIES) nedir?

CumRocket projesi belli bir kuruluşun, işletmenin tasarımından ziyade bir topluluğun çalışmaları ile ortaya çıktı. İşlem ücretlerini düşük seviyelerde tutabilmek adına, Binance Smart Chain altyapısı kullanıldı.

Bir non-fungible token (NFT) platformu olan CumRocket, insanların +18 içeriklerini buraya yükleyip, satışa çıkarmasına imkan tanıyor. Alışveriş kripto para üstünden gerçekleştiği için işlemlerde belli bir düzeye kadar anonimlik sağlanmış oluyor. CumRocket’ın sloganı gayet açık:

“Milyarlarca dolarlık bir sektör olan porno sektörünü alıp, blockchaine koymak istiyoruz.”

Yasa dışı içeriklerin önüne geçmek, özellikle 18 yaşının altındakilerin platforma erişmesini önlemek için müşterini-tanı (KYC) uygulamaları yapıldığı söyleniyor.

Toplam 10 milyar arzı olacak şekilde tasarlanan CUMMIES, bu platformun standart tokenı olarak işlev görüyor. CUMMIES sahipleri, tokenı tuttukça cüzdanlarını büyütebiliyorlar. Her işlemden kesilen işlem ücretinin yarısı, CUMMIES sahiplerine daha fazla CUMMIES vermek için kullanılıyor. Kalan yarısı da imha ediliyor, başka bir deyişle sirkülasyondan nihai olarak çıkarılıyor.

BSCScan verilerine bakılacak olursa, token sahiplerinin sayısı 100.000’i aşmış durumda.

cumrocket-bscscan

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!