Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk, Twitter’ın Yönetim Kuruluna Girmekten Vazgeçti

Kısa süre önce Twitter’dan yüzde 9,2’lik pay aldığı öğrenilen Elon Musk, Twitter’ın yönetim kuruluna girmekten vazgeçti.

Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre Musk, Twitter yönetim kurulunda yer almayacak.

Agrawal, konuyla ilgili paylaştığı twette, “Elon’un 9 Nisan itibarıyla yönetim kuruluna resmen girmesi planlanıyordu. Ama Elon, o günün sabahında kurula girmeyeceğini açıkladı. Bunun herkes için daha iyi olacağına inanıyorum.” dedi.

Elon Musk’ın Twitter’ın hissedarları arasına girdiği, bundan yaklaşık bir hafta önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yapılan bildirimle öğrenildi. Musk’ın aldığı 73.5 milyon hisse, şirket hisselerinin yüzde 9,2’sine denk geliyor. Bu da Elon Musk’ı Twitter’ın en büyük hissedarı haline getirdi.

Musk’ın Twitter’dan hisse aldığı haberi, kripto para piyasasında da bir hareketliliğe yol açmış, örneğin Dogecoin (DOGE) fiyatında yüzde 10’a varan oranda artış gözlemlenmişti.

Bugün yapılan açıklamalar ise Elon’un Twitter’ın en azından yönetim kuruluna girmeyeceğini gösteriyor. Agrawal, yine aynı açıklamalarında, “Elon’un yönetim kuruluna katılması konusu hakkında hem kurul üyeleriyle hem Elon’un kendisiyle defalarca görüştük. Onunla birlikte çalışacak olmaktan dolayı heyecanlıydık ve bir yandan, bunun risklerinin de farkındaydık.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!