Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk, Twitter’ın Yüzde 9,2’lik Hissesini Aldı: Dogecoin Yüzde 10 Yükseldi

Kripto para piyasasının yakından tanıdığı Dogecoin savunucusu olarak bilinen Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ın %9,2’lik hissesini aldı.

Halihazırda birçok şirketi bulunan Elon Musk, başka alanlara yatırım yapmaya da devam ediyor. Musk, geçtiğimiz ay sosyal medya platformu kurmayı düşündüğünü söylemişti.

Yapılan satın alım işlemi  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bildirildi. SEC dosyasına göre Elon Musk, Twitter’ın 73.486.938 adet hissesini aldı ve bu satın alım ile birlikte Musk, Twitter’ın en büyük şahıs hissedarı konumuna geldi.

Mevcut Twitter CEO’su Agrawal Parag, şirketin yalnızca 500.000 hissesine sahip ve kurucu ortağı aynı zamanda eski CEO’su Jack Dorsey şirketin %2’sine sahiptir. Sosyal medya platformunun en büyük hissedarı ise yatırım firması Vanguard Group’dur.

Haber ile birlikte Twitter’ın New York Menkul Kıymetler Borsası’ndaki hissesi Investing’e göre %20 artış gösterdi. Ayrıca şirket geçen haftanın kapanışında 2.89 milyar dolar değerindeydi.

Dogecoin’de Yükseldi

Tesla ve Space X’in CEO’su Elon Musk’ın Twitter hissesi aldığı haberlerinin artması üzerine Dogecoin’de de yükseliş görüldü. TSİ öğlen saatlerinde 0,1413 civarlarında bulunan DOGE, %10 yükselerek 0,1567’ye ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!