Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Verilerine Göre Borsalardan Çıkış Yapan Bitcoin (BTC) Hacminde Artış Yaşanıyor: Ayda 96.2 Bin Adede Ulaştı

Kripto para analitik şirketi Glassnode’un verilerine göre son zamanlarda borsalardan çıkış yapan Bitcoin (BTC) hacmi ayda 96.2 bin adede ulaştı.

Glassnode, 4 Nisan tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda son zamanlarda borsalardan çıkış yapan Bitcoin hacminde artış yaşandığını bildirdi. Paylaşımda borsalardan çıkış yapan Bitcoin hacminin aylık 96.2 bin adete ulaştığına yer veren Glassnode ayrıca bu büyüklükteki çıkışların tarihte sadece birkaç kez yaşandığını belirtti.

Bitcoin’de borsa çıkış hacmi son zamanlarda ayda 96.2 bine ulaştı. Bu büyüklükte toplu borsa çıkışları çoğu Mart 2020 likidite krizinden sonra olmak üzere tarih boyunca yalnızca birkaç kez görülmüştür.

 

Glasnode geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda “göstergelerin hala ayı piyasasını işaret ettiğini” söylemişti.

Bitcoin’de yaşanan borsa çıkışları tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 69.000 dolara ulaştığı kasım ayından bu yana giderek artıyor. Borsa çıkışları, yatırımcılar tarafından genellikle yükseliş habercisi olarak görülse de son zamanlarda yaşanan çıkışlar, kripto para borsalarına ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle yatırımcıların varlıklarını daha güvenli olan soğuk cüzdanlara taşıdığı yönünde yorumlanıyor.

Çin‘de ortaya çıkan COVID-19 salgının 2020 Mart ayında dünya geneline yayılmasıyla birlikte tüm piyasalarda düşüş yaşanmıştı. Bitcoin, bu yaşanan düşüşte 4.000 dolar seviyesinin altına gerilemiş ardından ise 64.000 dolara kadar ulaştığı bir yükseliş yolculuğuna başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta 48.000 dolara kadar yükselerek 2022 yılı içerisinde en yüksek değerine ulaşan Bitcoin (BTC), CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda 46.245 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!