Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’a Göre Devletler Kripto Paraları Yok Edemez

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, devletlerin kripto paraları tamamen “yok etmesinin mümkün olmadığını” fakat bunların gelişimini “yavaşlatabileceklerini” düşünüyor.

Elon Musk, salı günü katıldığı CodeCon etkinliğinde kripto paraların, günümüz ödeme sistemlerinde görülen bazı hataları giderebileceğini açıkladı.

2000 yılına kadar PayPal’in CEO’luğunu üstlenen Musk, “Ödeme teknolojilerindeki para sistemi ve bu sistemin, ekonomistlerin düşündüğünden farklı olarak aslında nasıl işlediği hakkında çok fazla şey biliyorum.” diyerek, mevcut sistemlerin çoğunun yavaş çalıştığını söyledi.

“Ben kripto paraların bir değere sahip olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki para sistemlerindeki hataları ve gecikme sürelerini azaltacaktır.”

Çin hükümeti “kripto paraları sevmiyor”

Elon Musk, Çin’de kripto para madenciliğine karşı getirilen engellerin, ülke genelinde yaşanan “elektrik kesintileriyle” ilgili olabileceğini söylerken, kripto paralara karşı getirilen daha kapsamlı yasakların bunların merkeziyetsiz yapısından kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

“Kripto para, esasen merkezi hükümetlerin gücünü azaltmayı hedefler ve (Çin hükümeti) bundan hoşlanmıyor.”

Kripto paraları “yok etmenin mümkün olmadığını” düşünen isim, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) kripto para konusunda nasıl bir yol izlemesi gerektiğiyle ilgili, “Ben, hiçbir şey yapmasınlar derim.” dedi.

Musk, kripto paraların temelinde yatan blockchain teknolojisiyle “yapılabilecek çok fazla iyi şey olduğunu” söyleyerek, “Gölgelerde ne kadar az şey oluyorsa o kadar iyidir.” açıklamasında bulundu.


Görsel: Elon Musk, Tesla hissedarlarının yıllık toplantısında, 2019 (Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!