Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’a Rakip Çıktı: Web3 Cüzdanı Twitter’da Kripto Para Ödemelerini Başlattı!

Yenilikçi Web3 şirketi Suku, kullanıcıların sadece Twitter adresleri aracılığıyla kripto para göndermesini ve cüzdan oluşturmasını sağlayan bir teknolojiyi hayata geçirerek milyarder Elon Musk’a meydan okudu.

Elon Musk’ın aylardır dile getirdiği ve kullanıcıların Twitter adresleri aracılığıyla kripto para transferleri yapmasını sağlayacak teknoloji, Web3 şirketi Suku tarafından hayata geçirildi. Elon Musk’dan önce davranan şirket, kullanıcılara sadece sosyal medya hesapları ile erişebilecekleri kullanışlı ve kolay bir Web3 hizmeti vermeye başladı.

Twitter’ı X olarak yeniden markalaştıran ve son günlerde bu marka ile yapacaklarını her yerde anlatmaktan çekinmeyen Musk, sosyal medya platformunu bir ödeme uygulaması haline getirmeyi amaçlıyordu. Ancak Seku’nun hamlesi Elon Musk’ı geride bıraktı.

Suku, hem Polygon 2.0’ın lansmanını kutlamak hem de kendi ürünlerinin kabiliyetlerini tanıtmak için Polygon (MATIC) ile ortaklık kurarak bir NFT koleksiyonunu hayata geçirdi. Verilere göre kullanıcılar, 48 saatlik mint süresi içinde sadece Suku ve Polygon’u etiketleyen bir tweet atarak 50.000’den fazla NFT bastı.

Web3 şirketi tarafından yapılan açıklamada şimdiye kadar 48.000’den fazla kişinin cüzdanı indirdiği ve bu yeni teknolojiyi kullanmaya başladığı belirtildi.

Herkes için Web3

Konu hakkında CoinDesk’e açıklamada bulunan Suku CEO’su Yonathan Lapchik, öncelikli hedeflerinin Web3 konusunda bilgisi olmayan insanlara kolay bir şekilde cüzdan açtırıp onları ekosisteme dahil etmek olduğunu açıkladı.

Çabalarımızın çoğunu kripto kullanıcısı olmayanları da aramıza katmak için yoğunlaştıracağımız varsayımıyla yola çıkıyoruz. Halihazırdaki sosyal medya kullanıcılarının büyük çoğunluğu Web3 cüzdanına sahip değil. Bizim için ilk aşama bu insanlara en kolay ve hızlı şekilde bir cüzdan edindirmek.

Şirketin ilerleyen süreçte Twitter dışındaki diğer sosyal medyaları da bu teknolojiye entegre etmesi planlanıyor. CEO, amaçlarının her bir sosyal medya uygulamasına ait ayrı ayrı ödeme yöntemleri oluşturmak değil bütün sosyal medya platformlarını kapsayan tek bir ödeme sistemi kurmak olduğunu vurguladı:

Bütün gün Twitter, Facebook, Instagram, Reddit ve LinkedIn kullanıyorsanız, bunların her biri için bir ödeme sistemine sahip olmak istemezsiniz. Bu noktada tüm sosyal medya platformlarına bağlanan bir sisteme sahip olmak istersiniz. Biz de kullanıcılara bunu sağlayacağız.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,1 artış sergileyen projenin yerel token’ı SUKU, yazım esnasında 0,0462 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!